Spoelen en reinigen van een installatie:

Een vervuilde CV installatie  levert minder rendement op. Het reinigen van uw CV of vloerverwarming levert daarom een grotere besparing op dan bijvoorbeeld zonnepanelen!

Waarom uw cv-systeem spoelen?

Veel ketel en radiator fabrikanten beroepen zich ook steeds meer op de

VDI 2035 NORM                              

(De VDI-norm 2035 verplicht beheerders van Cv-installaties te zorgen voor optimale waterkwaliteit) In Nederland is waterbehandeling nog steeds een keuze bij aanschaf en onderhoud van een Cv-installatie. Wij adviseren deze richtlijn ten aller tijden te volgen om garantie discussies te vermijden. Voorkomen is beter als genezen! en om te genezen is de meeste schade al aangericht in uw installatie! Een vervuilde installatie kan al na een jaar!! het hoeft niet perse een oude installatie te zijn! een installatie is gevuld met water, deze heeft zuurstof, en dit nestelt zich aan de binnenzijde van uw installatie, hierdoor ontstaat corrosie en magnetiet.  Zie uw installatie een beetje als een aquarium, de Ph mag niet te hoog of te laag zijn.. en ook andere waardes moeten kloppen om de installatie werkbaar te houen.

De beheerder en opdrachtgever bent u als particulier! 

 

 


 
U beseft het zich misschien niet, maar een schoon verwarmingssysteem is ongeveer 30% zuiniger dan een vervuild systeem. Vervuiling in uw installatie is nadelig voor het rendement van uw cv-installatie en kost onnodig veel energie. De ketel hoeft bij een schoon systeem minder hard te werken. Hierdoor voorkomt u regelmatige storingen en verlengt u de levensduur van uw cv-systeem.

(Filmpje reinigen van vloerverwarming slangen welke flink verstopt zaten)Vloerverwarming slang spoelen

Einde spoelen van vloerverwarming slang, schoon water

Invloed van slechte waterkwaliteit

Toevoer van de vloerverwarming slangen verstopt

Hoe werkt een cv-systeem spoelen?

Een cv-systeem spoelen is nog niet zo makkelijk als u denkt. U kunt niet zomaar uw systeem met water spoelen. In tegendeel zelfs, van water wordt uw verwarmingsinstallatie alleen maar slechter. Door de kleine zuurstofbelletjes in water wordt het probleem juist verergerd. Wij spoelen uw cv-systeem op vakkundige wijze met een spoelpomp, een filterunit, magneetfilter en toevoegmiddel voor het reinigen van cv-systemen. Elke systeem is anders, dus dat betekend ook maatwerk. Een kleine impressie van hoe dit te werk gaat ziet u hier in het filmpje:

Noya installatietechniek adviseert: 

Verminder de kans op defecte verwarmingsketels

Om de levensduur van uw cv-ketel aanzienlijk te verlengen adviseren wij om een magnetisch MagnaClean-filter van Adey. Deze verwijdert magnetiet en ander vuil uit het centrale verwarmingssysteem om voortdurende bescherming te waarborgen en de levensduur van de CV ketel of warmtepomp te verlengen.


Het plaatsen van een magna clean filter in een installatie: 


Middelen om uw installatie zo optimaal mogelijk rendement te laten behouden:

Weinig installateurs geven aandacht aan het cv-water omdat de kennis ontbreekt.

Mede omdat dit met het blote oog vrijwel niet zichtbaar is. Wel geeft uw installaties zijn of haar signalen af zodra de waterkwaliteit afneemt! radiatoren of vloerverwarming warmt niet zo snel meer op, en uw stookkosten lopen op!

Door het cv-water te onderhouden, kunnen veel problemen opgelost en voorkomen worden.
Ook zal het rendement stijgen, wat betekend dit? hetgeen waar uw ketel voor stookt, zal ook 100% afgegeven worden aan de radiatoren of vloerverwarming.

Wist je al dat 5% lucht in je installatie al tot 8% rendementsverlies kan opleveren!
En dat 100 mg ijzeroxide kan zorgen voor 12% rendementsverlies.
Als de pH waarde niet goed is er meer corrosie ontstaat.
Dat 1 millimeter kalk in de warmtewisselaar zo 10% rendement verlies is.


Wij werken met Adey producten.

Een nieuwe installatie is nooit schoon, denk dan aan Bacteriën die ontstaan in de installatie door o.a. roest, zuurstof, ijzerdeeltjes, verpakkingsmateriaalolie en vetten van gebruikte materialen.
Voordat een cv-installatie opgeleverd wordt is het van groot belang dat de cv-installatie gereinigd is  met een milde cleaner.
De pH waarde moet minimaal 8,2 zijn (onder normale omstandigheden! ) bij installaties met aluminium radiatoren moet het zelfs PH neutraal zijn!
Bij normale "thuis" / cv-installaties kan het goed onder controle gehouden worden met chemie/ chemische toevoegingen die geen schade veroorzaken aan uw installatie maar puur de boel onder controle houden.
 
E-mailen
Bellen