(WMO) Aangepast ( ergonomisch ) sanitair

Aangepast sanitair? Miva-sanitair? Zorg-sanitair? wat een lelijke benamingen...

Langer en zelfstandiger thuis wonen is een feit, laat het dan ook veilig gebeuren! wij helpen hier graag aan mee

Met de steeds verdere afname van het aantal verzorgingstehuizen, wordt het belangrijker dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Er moeten wel aanpassingen gedaan worden om dit makkelijker te maken. Het belangrijkste is misschien toch wel een aangepaste badkamer, aangepast sanitair? Miva sanitair? wat een lelijke benamingen... terwijl het doel van deze producten eigenlijk is om het voor een ieder zo mooi en makkelijk mogelijk te maken, vandaar dat wij het "Ergonomisch sanitair" noemen.

In het verleden werden deze producten geassocieerd met ouderen en gehandicapten, echter merk je tegenwoordig in de meest dure badkamers alle functionaliteiten van deze producten. Kijk maar eens naar een stoomdouche cabine? zit daar niet steeds vaker een zitje in? en een beugel om jezelf aan vast te houden?

Denk hierbij aan fraaie ondersteuningen voor de toegankelijkheid van uw toilet en gebruik bij het in- en uitstappen van het bad of douche.

Al deze producten zijn voor jong en oud, met een lichte of zwaardere beperking of helemaal geen beperking maar vanuit luxe oogpunt. 

Wij bieden een breed scala aan hulpmiddelen, (Let op ) Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel! zuignap beugels zijn bijvoorbeeld producten die wij niet zullen aanbieden of verkopen! Wij maken een beperkte keuze in materialen en fabrikanten, omdat het ten aller tijden gaat om producten die u steun moeten geven en een veilig gevoel! Niet alle fabrikanten hebben helaas dezelfde insteek, een mooie beugel of zitje, is niet altijd het veiligst en het beste. Onze keuze bied een breed assortiment  die uitkomst biedt in iedere situatie, zonder concessies te doen aan de keuze voor het interieur!


Maar ook de drempel hulp, simpel, en maakt elke doorgang gemakkelijk.

Spoel Fohn toiletbril, is ook een toenemende aanvulling in de badkamer of toilet. 


 


 


 
Hieronder ziet u een goed voorbeeld van een simpele doucheglijstang waar de douchekophouder zonder knop of vergrendeling altijd verstelbaar is, zo kunt u vanuit zit-stand de kop naar beneden trekken zonder op te hoeven staan.Verschillende badkamer situaties

Sanitaire aanpassingen maken de badkamer een stuk veiliger. Ongeacht of het gaat om een thuissituatie, verpleeghuis of openbaar gebouw, de zelfstandigheid van mensen wordt verbeterd door het maken van comfortabele en veilige sanitaire aanpassingen.

Heeft u in verband met een ziekte of handicap speciale behoeften of aanpassingen in uw woning nodig? Samen met uw ergo- of fysiotherapeut of andere deskundigen bekijken we wat in uw specifieke situatie de beste oplossingen zijn en komen wij met een gepaste oplossing. 

Statistieken en feiten!    "Badkamer vaak onveilig"

Uit statistieken van het CBS en Veiligheid.nl blijkt dat de meeste ongevallen thuis in de badkamer gebeuren. Door een gladde vloer, een te hoge instap of het gebrek aan voldoende houvast. Met als gevolg dat mensen heup-, been-, arm- of handfracturen oplopen. Vervelende nawerkingen zoals moeizaam herstel en soms verlies van kracht en coördinatie kunnen volgen. U kent ook vast wel iemand die dit is overkomen. Veel mensen voelen zich niet meer veilig in hun eigen badkamer.

Van de 36.000 mensen die in huis ten val zijn gekomen, is ten minste één op de tien mensen in de badkamer, douche of toilet gevallen. De aantallen kunnen een onderschatting zijn omdat de locatie vaak niet bekend is. Badkamer,/douche en toilet staan op de tweede en derde plaats als het gaat om het risico op een valongeval in huis. Een kwart van de slachtoffers is uitgegleden in badkamer/douche of toilet. Omdat het aantal ouderen de komende jaren sterk toeneemt, is de verwachting dat het aantal valongevallen en daarmee het aantal letsels zal stijgen. 
 
E-mailen
Bellen