Onderhoud ventilatiesystemen

Uw ventilatiesysteem heeft grote invloed op verschillende factoren binnen uw huis. Het is daarom belangrijk dat het systeem goed werkt en blijft werken. Wanneer het systeem niet naar behoren werkt, wordt het overtollige vocht in uw huis niet goed afgevoerd en kunnen schimmels en bacteriën zich nestelen. Dit is vervelend voor uw huis maar natuurlijk ook niet goed voor uw gezondheid. Als het systeem meer dan 2 jaar niet is onderhouden, neemt de werking van het ventilatiesysteem zelfs al met meer dan 20% af.

Voor een optimaal binnenklimaat is het belangrijk om uw mechanische ventilatiesysteem minimaal één keer in de 5 jaar volledig te laten onderhouden.

Hoe ziet een kanaal reiniging eruit? of wat gebeurd er dan?

In het onderstaand filmpje een duidelijk beeld van onze roterende borstels. De schoorsteenveger ragt als het ware het vuil eruit, onze borstels roteren (draaien door middel van onze accu boormachine) en aan het kanaal is er een stofzuiger met filter gekoppeld die het loskomende vuil opvangt. Het stof komt hiermee niet in huis.  
 


 1  Voor/Na

 

Met onze roterende borstels reinigen wij het gehele kanaal tot de meest lastige plekken aan toe. 

2  Voor/Na

 

Na het schoonmaken meten wij de waardes

Wij stellen deze weer af naar de ruimte

 Zodat alles weer optimaal functioneert 


 


Veel mensen zijn zich niet bewust van het belang en het energieverbruik van een ventilatiesysteem. Mechanische ventilatie staat de hele dag aan en verbruikt dus continu stroom. De kosten hiervan kunnen flink oplopen. 
Uit een rondvraag onder installatiebedrijven blijkt dat van de 2,4 miljoen huishoudens met mechanische ventilatie, maar liefst 95 procent nog een oude (wisselstroom) ventilatie box heeft. Deze box verbruikt ruim €80 per jaar aan stroom. Dat is meer dan de wasmachine en de koelkast bij elkaar! Moderne boxen (op gelijkstroom) gebruiken tot wel tien keer minder stroom. Een nieuwe, zuinige ventilatie box verbruikt slechts €8 per jaar en heb je in minder dan vier jaar terugverdiend. 


 
E-mailen
Bellen