Bij Noya installatietechniek kunt u terecht voor de totale  installatie van uw centrale verwarming. 

U wilt een comfortabel warm huis met lage stookkosten en zonder gezondheidsrisico’s, en al teveel milieubelasting. En hoewel dat een logische gedachtegang is, blijkt dat in de realiteit vaak anders. Noya Installatietechniek stuit nog bijna dagelijks op gevaarlijke en onwenselijke situaties. Te denken valt aan lekkage van CO2 en zeer onrendabel afgestelde CV- en combiketels. Ze zijn een gevaar voor uw gezondheid en een dief van uw portemonnee.

Wij plaatsen onder andere cv-ketels, radiatoren, elektrische radiatoren en vloerverwarming. Goedwerkende centrale verwarming is essentieel voor een heerlijk warm, comfortabel en gezellig huis. Wij leggen met de grootste vakkundigheid uw verwarming aan, zodat u snel van uw warme huis kunt genieten. Naast het installeren van radiatoren behoort ook vloerverwarming tot onze diensten. Vloerverwarming verwarmt de vloer egaal waardoor het comfort in uw woning sterk wordt verhoogd. 


Veiligheid voor alles!!

Wij bieden een tal van mogelijkheden aan bij cv ketel plaatsingen. Denk hierbij aan koolmonoxidemelders, vuil en luchtafscheiders etc.. De koolmonoxide melders die wij bieden geven niet alleen een alarm, maar schakelen ook direct de bron uit! want stel uzelf voor? u hoort het alarm niet omdat u bv diep slaapt? of u bent niet thuis maar de huisdieren of kinderen wel? dan is het wel zo fijn dat hetgeen wat koolmonoxide aan maakt ook uitgeschakeld wordt. 

Een vuil en luchtafscheider maken de installatie niet alleen schoner en stiller, maar ook duurzamer! vraag naar de opties!


Cv Ketel vervangen

Is uw cv ketel aan vervanging toe? Een nieuwe cv ketel uitkiezen doe je niet dagelijks!  Voor de één is het een simpele keuze, voor de ander een hele lastige opgave. In beide gevallen staan wij klaar met een passend advies. Hierbij kijken we naast uw comfort wensen ook naar de investeringskosten, uw energieverbruik en de onderhoudskosten.(Klik hier of op de afbeelding voor enkele voorbeelden van onze vervangingswerkzaamheden)

 

Centrale verwarming

Of u nu een eengezinswoning of een groot bedrijfspand wilt verwarmen, Noya Installatietechniek staat voor u klaar! Wij denken graag mee met uw wensen, want voor elke situatie bieden wij de juiste oplossing op het gebied van een comfortabel binnenklimaat. 

Wij adviseren u graag over de diverse mogelijkheden. Hierbij kijken we naast uw wensen ook naar de investeringskosten, uw energieverbruik en de onderhoudskosten. Daarnaast spelen de grootte van de ruimte en de isolatie in de huidige markt een grote rol.

Samen met u stemmen wij de perfecte oplossing af. De aanleg en het onderhoud zijn daarbij bij ons in vertrouwde handen.

    De 4 belangrijkste onderdelen van centrale verwarming zijn:

  • Cv-ketel:  De cv-ketel vormt het hart van de centrale verwarming. In de cv-ketel wordt water opgewarmd door middel van aardgas en dit warme water stroomt vervolgens via de leidingen naar de radiatoren of vloerverwarming in huis.
  • Radiatoren: Radiator betekent letterlijk ‘uitstraler’ en dit is dan ook wat het systeem doet. De radiator is uitgevonden omdat de leidingen te smal zijn om een ruimte goed te verwarmen. Door het grote oppervlak van de radiator is de ruimte veel sneller op de gewenste temperatuur.
  • Thermostaat: Deze gewenste temperatuur in huis regelt u via de thermostaat. De meest logische plek voor de thermostaat is de woonkamer. Zet u op een koude winterdag de thermostaat op 20 graden, dan zet de thermostaat de cv-ketel aan het werk tot de gewenste temperatuur is bereikt.
  • Advies: Het combineren van de juiste materialen, en het monteren ervan. Helaas stuiten wij bijna dagelijks op gevaarlijke en onwenselijke situaties bij uitgevoerde werkzaamheden waar je combinaties ziet van materialen die niet met elkaar mogen komen, maar ook zeer ondeskundige montage van installatie werkzaamheden en rookgas afvoeren.  


Noya installatietechniek adviseert: 

Verminder de kans op defecte verwarmingsketels

Om de levensduur van uw cv-ketel aanzienlijk te verlengen adviseren wij om een magnetisch MagnaClean-filter van Adey. Deze verwijdert magnetiet en ander vuil uit het centrale verwarmingssysteem om voortdurende bescherming te waarborgen en de levensduur van de CV ketel of warmtepomp te verlengen.

Veel ketel en radiator fabrikanten beroepen zich ook steeds meer op de VDI 2035 NORM                                              

(De VDI-norm 2035 verplicht beheerders van CV-installaties te zorgen voor optimale waterkwaliteit) In Nederland is waterbehandeling nog steeds een keuze bij aanschaf en onderhoud van een CV-installatie. Wij adviseren deze richtlijn ten aller tijden te volgen om garantie discussies te vermijden. Voorkomen is beter als genezen! en om te genezen is de meeste schade al aangericht in uw installatie!

De beheerder bent u als particulier! 


Uitleg over de Magna Clean Filter:

Een vervuilde CV installatie  levert minder rendement op. Het reinigen van uw CV of vloerverwarming levert daarom een grotere besparing op dan bijvoorbeeld zonnepanelen!

Waarom uw cv-systeem spoelen?

U beseft het zich misschien niet, maar een schoon verwarmingssysteem is ongeveer 30% zuiniger dan een vervuild systeem. Vervuiling in uw installatie is nadelig voor het rendement van uw cv-installatie en kost onnodig veel energie. De ketel hoeft bij een schoon systeem minder hard te werken. Hierdoor voorkomt u regelmatige storingen en verlengt u de levensduur van uw cv-systeem.

Hoe werkt een cv-systeem spoelen?

Een cv-systeem spoelen is nog niet zo makkelijk als u denkt. U kunt niet zomaar uw systeem met water spoelen. In tegendeel zelfs, van water wordt uw verwarmingsinstallatie alleen maar slechter. Door de kleine zuurstofbelletjes in water wordt het probleem juist verergerd. Wij spoelen uw cv-systeem op vakkundige wijze met een spoelpomp, een filterunit, magneetfilter en toevoegmiddel voor het reinigen van cv-systemen. Elke systeem is anders, dus dat betekend ook maatwerk. Een kleine impressie van hoe dit te werk gaat ziet u hieronder:Radiatoren

Welke radiator past bij u?

Radiatoren zijn verkrijgbaar in talloze kleuren, maten, afmetingen en designs. Het meest voorkomende type is de paneelradiator, deze heeft een geribbelde of vlakke voorplaat en zorgt voor een snelle warmte-afgifte. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een ledenradiator voor een robuuste, authentieke uitstraling. Deze radiator is uitstekend geschikt voor hoge ruimtes waar veel warmte nodig is. Wanneer er geen aansluit mogelijkheid is op het cv netwerk, is een elektrische radiator een handige oplossing. Elektrische radiatoren worden vaak toegepast als bijverwarming in bijvoorbeeld de badkamer of recreatiewoning, ook deze ontwikkeling heeft niet stil gezeten! elektrische radiatoren zijn tegenwoordig bijna niet meer te onderscheiden van traditionele radiatoren. Voor wie veel waarde hecht aan een mooie vormgeving, is een designradiator een uitkomst. Verkrijgbaar in bijzondere vormen en materialen (ook in het elektrisch! )

 een design radiator in uw woonkamer is een ware eyecatcher voor ieder interieur.

  
E-mailen
Bellen