Waterontharders

Minder kalkaanslag betekent een langere levensduur van uw apparaten en lagere energiekosten. 

Uw apparatuur blijft energiezuinig werken.

Het verschil tussen de types ontharders weten? klik hier

( Let op, ik werk absoluut niet met magneten die om de leiding heen geklemd zitten. Uit eigen ervaring en meerdere testen hebben wij geconstateerd dat dit geen garantie geeft en wij ook geen kalkvrije belofte kunnen maken)  wilt u de verschillen weten tussen een magneet, zout, en filter ontharders?   klik    hier  )  Want als ik er niet in geloof doe ik het niet! verschillende magneten heb ik thuis geprobeerd en nagemeten! want meten is weten... Inmiddels heb ik thuis al geruime tijd een zout/hars systeem en het gevoel en effect is in alles te ervaren, smaak, zachtheid, en geen droge huis meer, minder verbruik in zeep, en wat te denken van mijn koffiemachine die vrijwel elke 2 weken aangaf dat er weer ontkalkt moest worden... nu met de nieuwe Duitse hardheid instelling soms pas na 2 maanden de machine reinigen (niet eens ontkalken)


In het kort gezegd, wat heb je nodig om te kunnen genieten van zacht, onthard en lekker water

  • Ruimte (voor de ontharder, in acht nemend dat de leidingen vanaf de watermeter naar de plaats van de ontharder "heen en terug moeten gelegd kunnen worden"
  • Stroom 
  • Afvoer

Uitleg leidingwerk: De werkwijze van de ontharders die wij bieden gaat als volgt:

Vanaf de watermeter gaat de leiding direct naar de ontharder (deze leggen wij dan om) en vanaf de ontharder gaat de leiding weer het huis in. alleen op deze manier is gegarandeerd dat alle kranen kalkvrij blijven. 


Ionenuitwisselingshars van de waterontharder

Het hart van elke waterontharder is de ionenuitwisselingshars. Deze hars is gevuld met natriumionen (Na +). Als hard water (leidingwater) over de hars wordt geleid, worden de in het water aanwezige calcium- en magnesiumionen (Ca2 + / Mg2 +) uitgewisseld voor de natriumionen (Na +) op de hars. Het resultaat is zacht water. De hars heeft een levensduur van meer dan 20 jaar.

Afbeelding van AQMOS

Regeneratie van een waterontharder

Wanneer de capaciteit van de uitwisselingshars is uitgeput, d.w.z. wanneer deze volledig verzadigd is met calcium- en magnesiumionen (Ca2 + / Mg2 +), regenereert het systeem zichzelf met behulp van de zouttabletten (zoutoplossing). Deze regeneratie verloopt als volgt: De calcium- en magnesiumionen (Ca2 + / Mg2 +) moeten volledig uit de uitwisselingshars worden verwijderd. Hiervoor laat de waterontharder automatisch een hoog geconcentreerde zoutoplossing (natriumchloride) over de ionenuitwisselingshars lopen. Tijdens dit proces wordt de hars opnieuw getroffen door natriumionen (Na +). De calcium- en magnesiumionen (Ca2 + / Mg2 +) worden met de overtollige zoutoplossing via een aparte afvoeraansluiting in het afvalwater gespoeld. De hars is dan weer klaar voor gebruik om het leidingwater weer te ontharden. Tijdens de regeneratie levert de ontharder onbehandeld leidingwater via een geïntegreerde bypass, waardoor de watertoevoer constant is.

Geforceerde regeneratie van het systeem

Als het systeem inactief is, start de verplichte regeneratie volledig automatisch op de 10e dag. Dit gaat vervuiling in het harsbed tegen. Deze geforceerde regeneratie is een soort veiligheidsregeneratie die alleen plaatsvindt als er geen regeneratie is uitgevoerd door de hoeveelheidsregeling, bijvoorbeeld vanwege vakantie.

Zoutvulling van de wasverzachter

Eén zoutvulling is voldoende voor circa 3-4 maanden, afhankelijk van de waterhardheid / waterverbruik, waarna nieuw zout moet worden bijgevuld. Een geïntegreerde veiligheidsvlotterklep met boei beschermt de kastbehuizing tegen overstromend water. 


 
 
E-mailen
Bellen