Waterzijdig inregelen


Een lagere energierekening én een aangenamer binnenklimaat in huis? Laat je cv installatie waterzijdig inregelen. Dit levert je vier grote voordelen op.

Wat is waterzijdig inregelen?
Bij waterzijdig inregelen stelt de installateur de radiatoren zo af dat het warme water zo efficiënt mogelijk door de cv-installatie stroomt. Alleen op die manier kan je energiezuinige cv-ketel écht optimaal presteren. Je profiteert direct van meer wooncomfort en een lagere energierekening én je hebt de zekerheid dat de cv-installatie optimaal presteert.

Vier voordelen van waterzijdig inregelen
Voordeel 1: Minder gasverbruik en zo’n 10 procent minder stookkosten. Met een cv-installatie die correct waterzijdig is ingeregeld, realiseer je een forse besparing. Volgens TNO bedraagt de besparing door waterzijdig inregelen in woningen zo'n 10 procent op stookkosten. De Consumentenbond geeft aan dat je met een goed ingeregelde cv-installatie al snel €100 bespaart. Voor oudere woningen kan dat zelfs het dubbele zijn.

Voordeel 2: Een aangenamer binnenklimaat. Is het bijvoorbeeld in de keuken al warm, maar blijft de woonkamer koud? Of duurt het lang voordat je hele huis op temperatuur is? Dit zijn tekenen dat de radiatoren niet goed op elkaar zijn afgesteld. Direct nadat je installateur waterzijdig heeft ingeregeld, geniet je al van een aangenamer binnenklimaat.

Voordeel 3: Hinderlijke geluiden zijn verleden tijd.
Fluitende en ruisende leidingen kunnen weliswaar vertrouwd in de oren klinken, maar ze geven in feite aan dat de cv-installatie niet goed waterzijdig is ingeregeld en energie verspilt. Kortom: tijd om Noya Installatietechniek te bellen.

Voordeel 4: Snelle en eenvoudige installatie.
Waterzijdig inregelen is een “relatief” kleine investering waarmee je absoluut meer comfort én een lagere energierekening in huis haalt. De nieuwe radiatorkranen maken het grote verschil, en je verdiend de investering snel terug.

Ik probeer altijd uit te leggen hoe waterzijdig inregelen werkt? De tuinslang hierboven is een heel herkenbaar iets lijkt mij? Of denk aan een water attractie met gaatjes waar water uit komt en je houd je vingers op een paar gaatjes, dan komt er meer water door de andere gaatjes heen. Wat je met je cv installatie wil, is dat alle radiatoren de juiste verdeling krijgen om zodoende de ook het juiste balans te krijgen.


 
E-mailen
Bellen